Wegański Dzień Kobiet – warsztaty kuchni roślinnej
Alternatywa dla potraw mięsnych? Pomysłów na bezmięsne obiady, lunche i przekąski jest bez liku. Warsztaty pozwolą uczestnikom poznać tajniki zdrowego odżywania, uświadomią jak ważna jest odpowiednia dieta i jakość produktów oraz jak w prosty i szybki sposób przygotować dania urozmaicające nasze codzienne menu, zmieniając dotychczasowe nawyki żywieniowe.
Pierwsze spotkanie poświęcone będzie daniom obiadowym – uczestnicy nauczą się pod okiem prowadzącej przygotowywania potraw, będą mieli okazję zgłębić wiedzę z zakresu świadomego odżywiania, a także otrzymają przepisy na wykonywane dania oraz będą mieli okazję ich spróbować.
Warsztat poprowadzi Katarzyna Kuźmicz, autorka bloga Vegushka – autorskiego projektu kulinarnego Kasi zrodzonego z miłości do gotowania oraz chęci inspirowania do zdrowego odżywiania. Vegushka to wegańska manufaktura, gdzie gotowanie bazuje na świeżych, sezonowych warzywach i owocach oraz składnikach wysokiej jakości.
Wstęp wolny!
Zapisy:
info@bok-filia.eu