Przejdź do treści
logo logo

Zakiszeni w domach – czyli robimy kiszonki!

????Kiszonki to zdrowotna bomba – a takiej nam teraz potrzeba!!

????Zapraszamy do zrobienia: kiszonych cytryn, kwasu buraczanego z lokalnym twistem, kolorowej kiszonki wielowarzywnej, kapusty kiszonej na ostro. Podczas warsztatów dowiecie się czym jest laktofermentacja i dlaczego warto fermentować, co może pójść w fermentacji nie tak i czego się wystrzegać, co to są probiotyki i prebiotyki i dlaczego są ważne dla naszego organizmu, oraz odpowiemy na nurtujące wszystkich pytanie: czy naprawdę wszystko można zakisić?

Zapraszamy tutaj w niedzielę, 26 kwietnia o godz. 17:00.

????Prowadzące: Gosia Ruszkowska i Kaja Nowakowska, czyli duet Mead Ladies współzałożycielki warszawskiej pracowni Cztery Razy Trzy, autorki książek: Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin oraz Dzikie kiszonki i inne fermentacje. Na co dzień prowadzą warsztaty z zakresu dzikiej kuchni, fermentacji, naturalnych kosmetyków, botanicznych perfum i barwierstwa.
Czas trwania 1,5 godziny

Newsletter

Zapisz się, aby być na bieżąco!

Wyrażam zgodę na otrzymywanie newslettera za pomocą środków komunikacji elektronicznej zgodnie z art. 10 ust. 2 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia ​​​​​​​18 lipca 2002 r. (t. j. Dz. U. z 2016 r., poz. 1030, z późn. zm.) od Bielańskiego Ośrodka Kultury w Warszawie. Wyrażenie zgody sprawi, że będziemy mogli przesyłać informacje o działalności i wydarzeniach organizowanych przez Bielański Ośrodka Kultury. Więcej informacji - Polityka Prywatności.