Fermentuję nie wyrzucam. Kiszonki dla każdego
Czy cały czas kupujesz kiszonki w sklepie? Bez sensu.
Fermentacja mlekowa to jedna z najprostszych i najskuteczniejszych technik konserwacji żywności.
Jeżeli zawsze chciałeś robić swoje własne sfermentowane warzywa, to te zajęcia Ci to umożliwią.
Na zajęciach dowiesz się co jest potrzebne, by fermentować w domu oraz jakie są najważniejsze zasady dotyczące bezpieczeństwa w trakcie fermentacji. Spróbujesz różnych kiszonek i wykonasz swoje własne.
Zrobimy spersonalizowaną kapustę kiszoną – z wybranymi przez Ciebie dodatkami i przygotowaną w taki sposób, w jaki zamierzasz ją konsumować. Tak, już na etapie fermentacji można ją przygotować z konkretnym przeznaczeniem.
Wykonamy też klasyczne warzywa kiszone w solance. Jakie? Każdy zdecyduje na miejscu.
koszt 30 zł/ osoba
zapisy: https://tiny.pl/7p4wk