Przejdź do treści
logo logo

Fermentuję nie wyrzucam. Kiszonki dla każdego

????Czy cały czas kupujesz kiszonki w sklepie? Bez sensu.
???? Fermentacja mlekowa to jedna z najprostszych i najskuteczniejszych technik konserwacji żywności.
????Jeżeli zawsze chciałeś robić swoje własne sfermentowane warzywa, to te zajęcia Ci to umożliwią.
????Na zajęciach dowiesz się co jest potrzebne, by fermentować w domu oraz jakie są najważniejsze zasady dotyczące bezpieczeństwa w trakcie fermentacji. ????Spróbujesz różnych kiszonek i wykonasz swoje własne.
????Zrobimy spersonalizowaną kapustę kiszoną – z wybranymi przez Ciebie dodatkami i przygotowaną w taki sposób, w jaki zamierzasz ją konsumować. Tak, już na etapie fermentacji można ją przygotować z konkretnym przeznaczeniem.
????Wykonamy też klasyczne warzywa kiszone w solance. Jakie? Każdy zdecyduje na miejscu.
koszt 30 zł/ osoba
zapisy: https://tiny.pl/7p4wk

Newsletter

Zapisz się, aby być na bieżąco!

Wyrażam zgodę na otrzymywanie newslettera za pomocą środków komunikacji elektronicznej zgodnie z art. 10 ust. 2 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia ​​​​​​​18 lipca 2002 r. (t. j. Dz. U. z 2016 r., poz. 1030, z późn. zm.) od Bielańskiego Ośrodka Kultury w Warszawie. Wyrażenie zgody sprawi, że będziemy mogli przesyłać informacje o działalności i wydarzeniach organizowanych przez Bielański Ośrodka Kultury. Więcej informacji - Polityka Prywatności.