Przejdź do treści
logo logo

Babeczki czekoladowe

Przedstawiamy Wam przepis, który użyliśmy do upieczenia babeczek czekoladowych na Dzień Babci!

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej tortowej – 320 g
  • 2 średnie jajka
  • pół szklanki oleju roślinnego
  • pół szklanki drobnego cukru – około 130 g
  • 1 szklanka mleka – 250 ml
  • 2 płaskie łyżki kakao
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady – 50 g
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Używamy szklanek o pojemności 250 ml.
Jajka i mleko wyjmij wcześniej z lodówki, by miały temperaturę pomieszczenia.

Z podanej ilości składników wyjdzie 10 dużych babeczek. Użyj sztywnych papilotek o średnicy 5 cm u podstawy. 
Pieczenie: 175 stopni, środkowa półka z opcją pieczenia góra/dół
Czas pieczenia: 25 minut.


Źródło: Internet

Newsletter