Babeczki czekoladowe
Przedstawiamy Wam przepis, który użyliśmy do upieczenia babeczek czekoladowych na Dzień Babci!
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej tortowej – 320 g
- 2 średnie jajka
- pół szklanki oleju roślinnego
- pół szklanki drobnego cukru – około 130 g
- 1 szklanka mleka – 250 ml
- 2 płaskie łyżki kakao
- pół tabliczki gorzkiej czekolady – 50 g
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Używamy szklanek o pojemności 250 ml.
Jajka i mleko wyjmij wcześniej z lodówki, by miały temperaturę pomieszczenia.
Z podanej ilości składników wyjdzie 10 dużych babeczek. Użyj sztywnych papilotek o średnicy 5 cm u podstawy.
Pieczenie: 175 stopni, środkowa półka z opcją pieczenia góra/dół
Czas pieczenia: 25 minut.
Źródło: Internet