Przejdź do treści
logo logo

Pasta z rukoli i hummus

Bardzo łatwe, szybkie i tanie przepisy na przepyszne pasty, które są stałym elementem wydarzeń organizowanych u nas.

  1. Pasta z rukoli

Składniki: rukola, prażony słonecznik i suszone pomidory wszystko blendujemy, przyprawić solą i pieprzem.

Ilość składników uzależniamy od konsystencji pasty, czy ma być rzadszy czy gęstszy.

  1. Hummus z ciecierzycy

Składniki: puszka ciecierzycy, czosnek, sok z cytryny, 2 łyżki pasty tahini oraz kumin rzymski (ok 2 łyżeczek), przyprawić solą i pieprzem

Ciecierzycy nie odlewamy miksujemy ją razem z wodą z puszki (na jedną puszkę ciecierzycy dodajemy połowę objętości wody) Kmin rzymski dodajemy z umiarem, gdyż należy pamiętać o jego intensywnym aromacie.

Ilość składników uzależniamy od konsystencji hummusu, czy ma być rzadszy czy gęstszy

Newsletter