Pasta z rukoli i hummus
Bardzo łatwe, szybkie i tanie przepisy na przepyszne pasty, które są stałym elementem wydarzeń organizowanych u nas.
- Pasta z rukoli
Składniki: rukola, prażony słonecznik i suszone pomidory wszystko blendujemy, przyprawić solą i pieprzem.
Ilość składników uzależniamy od konsystencji pasty, czy ma być rzadszy czy gęstszy.
- Hummus z ciecierzycy
Składniki: puszka ciecierzycy, czosnek, sok z cytryny, 2 łyżki pasty tahini oraz kumin rzymski (ok 2 łyżeczek), przyprawić solą i pieprzem
Ciecierzycy nie odlewamy miksujemy ją razem z wodą z puszki (na jedną puszkę ciecierzycy dodajemy połowę objętości wody) Kmin rzymski dodajemy z umiarem, gdyż należy pamiętać o jego intensywnym aromacie.
Ilość składników uzależniamy od konsystencji hummusu, czy ma być rzadszy czy gęstszy