Przejdź do treści
logo logo

Pasta z rukoli i hummus

Bardzo łatwe, szybkie i tanie przepisy na przepyszne pasty, które są stałym elementem wydarzeń organizowanych u nas.

  1. Pasta z rukoli

Składniki: rukola, prażony słonecznik i suszone pomidory wszystko blendujemy, przyprawić solą i pieprzem.

Ilość składników uzależniamy od konsystencji pasty, czy ma być rzadszy czy gęstszy.

  1. Hummus z ciecierzycy

Składniki: puszka ciecierzycy, czosnek, sok z cytryny, 2 łyżki pasty tahini oraz kumin rzymski (ok 2 łyżeczek), przyprawić solą i pieprzem

Ciecierzycy nie odlewamy miksujemy ją razem z wodą z puszki (na jedną puszkę ciecierzycy dodajemy połowę objętości wody) Kmin rzymski dodajemy z umiarem, gdyż należy pamiętać o jego intensywnym aromacie.

Ilość składników uzależniamy od konsystencji hummusu, czy ma być rzadszy czy gęstszy

Newsletter

Zapisz się, aby być na bieżąco!

Wyrażam zgodę na otrzymywanie newslettera za pomocą środków komunikacji elektronicznej zgodnie z art. 10 ust. 2 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia ​​​​​​​18 lipca 2002 r. (t. j. Dz. U. z 2016 r., poz. 1030, z późn. zm.) od Bielańskiego Ośrodka Kultury w Warszawie. Wyrażenie zgody sprawi, że będziemy mogli przesyłać informacje o działalności i wydarzeniach organizowanych przez Bielański Ośrodka Kultury. Więcej informacji - Polityka Prywatności.